«Γιορτή Σταφυλιού» στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου 

Γιορτη σταφυλιου «Γιορτή Σταφυλιού» στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου 

Η «Γιορτή Σταφυλιού» του Λαογραφικού Συλλόγου Μαρκοπούλου Μεσογαίας «ΡΟΔΑΚΑ», όπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό τρυγοπάτι, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου, όπου θα αναβιώσει το παραδοσιακό τρυγοπάτι.

Στα πλαίσια της Γιορτής, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των χορευτικών, που θα συμμετέχουν με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, η οποία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου και θα περάσει μέσω των οδών Ερμού, Λεωφ. Αθηνών και Χασιώτη, με τελικό προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Στην μοναδική αυτή εκδήλωση, που έχει αναδειχθεί σε ετήσιο θεσμό, μαζί με τον «ΡΟΔΑΚΑ», συμμετέχουν με τα χορευτικά τους: o Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Δήμου Παιανίας «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΠΑΙΑΝΙΕΥΣ», ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Αναβύσσου «ΧΛΟΑ» και ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΤΑΣ».

Συνοδεύουν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδι, η Αρετή Κετιμέ (τραγούδι), ο Κώστας Μήτσης (τραγούδι), ο Βασίλης Μπακαγιάννης (κλαρίνο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διοργάνωση: Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.