Γλυκά Νερά: Η φωτιά προκλήθηκε από πτώση drone στρατιωτικού τύπου

drone Glyka Nera Γλυκά Νερά: Η φωτιά προκλήθηκε από πτώση drone στρατιωτικού τύπου

Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στις 14:15 στα Γλυκά Νερά, στους πρόποδες του Υμηττού, και πολύ κοντά στην Αττική Οδό όπου βρίσκεται πυκνό δάσος, οφείλεται σε πτώση ενός μεγάλου drone όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει και τέσσερις προσαγωγές. Πραγματοποιούσαν δοκιμαστική πτήση του ακριβού και ειδικών προδιαγραφών drone, που προορίζεται για στρατιωτική χρήση ή ακόμα και για πυρόσβεση, καθώς μπορεί να φέρει ακόμα και δύο κατευθυνόμενες ρουκέτες ή μέγιστο βάρος 60 κιλά.

Για άγνωστο λόγο το drone παρουσίασε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρξει πτώση και να προκληθεί φωτιά. Όμως λόγω του δύσβατου της περιοχής και της πυκνής βλάστησης η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις.

drone Glyka Nera 2 Γλυκά Νερά: Η φωτιά προκλήθηκε από πτώση drone στρατιωτικού τύπου

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και μεγάλη. Στο σημείο επιχείρησαν 100 πυροσβέστες, 25 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων, 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Η φωτιά ελέγχθηκε μέσα σε λίγη ώρα.

Μάλιστα νωρίτερα, για τη φωτιά είχε ηχήσει και μήνυμα του 112.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το drone πυρασφάλειας που ελέγχει την περιοχή, «είδε» αμέσως τη φωτιά, ενώ παράλληλα από το πρωί πετούσε ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που επόπτευε όλο τον Υμηττό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.