Η Περιφέρεια έδωσε 20 απινιδωτές στους Δήμους

απινιδωτές Περ Η Περιφέρεια έδωσε 20 απινιδωτές στους Δήμους

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης παρέδωσε σε 20 Δήμους της Αττικής από έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή που θα καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών.

Το σύγχρονο ιατρικό μηχάνημα παραδόθηκε στους Δήμους: Παιανίας,  Σπάτων Αρτέμιδος, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Κρωπίας,  Μεταμόρφωσης, Αγίας Βαρβάρας, Παπάγου –Χολαργού, Περιστερίου, Αχαρνών, Ηρακλείου, Αλίμου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Φυλής Γαλατσίου, Αίγινας, Σαλαμίνας, Ωρωπού.

Η παράδοση στους Αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους των Δήμων έγινε στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Γ. Κεχρή, της περιφερειακής συμβούλου Μ. Κουρή και του Προισταμένου της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρα. Ακολούθησε επίδειξη της λειτουργίας του απινιδωτή από ομάδα διασωστών.

Οι εκπρόσωποι των Δήμων ευχαρίστησαν θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την προσφορά του μηχανήματος, επισημαίνοντας τόσο τη διαχρονική στήριξη του σε δράσεις πρόληψης υγείας αλλά και τη χρησιμότητα του απινιδωτή στην προστασία της υγείας των δημοτών.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, και οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο. Η χρήση τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.