Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του Κτηματολογίου

ktimatologio Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υπηρεσία του Κτηματολογίου

Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπει από την Πέμπτη (11/07) στην υπηρεσία του Κτηματολογίου και θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ψηφιακή εφαρμογή που θα «διαβάζει σε φυσική γλώσσα το κείμενο του συμβολαίου» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.

«Η open AI μας βοηθά -είπε ο υφυπουργός- να διαβάζουμε σε φυσική γλώσσα το κείμενο των συμβολαίου και να προελέγχονται οι κανόνες του, τους οποίους μέχρι σήμερα ένας προϊστάμενος θα έπρεπε να διαβάσει αρκετή ώρα για να τους βρει. Έτσι, βοηθά να εντοπίζεται αμέσως μέσα στο κείμενο συμβολαίου αυτό το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί σαν κανόνας και άρα μειώνουμε δραστικά τον χρόνο διεκπεραίωσης μιας υπόθεσης».

Ψηφιοποιούνται τα υποθηκοφυλακεία

Στο μεταξύ, ο κ. Κυρανάκης υπογράμμισε ότι τα υποθηκοφυλακεία ψηφιοποιούνται. «Το έργο ψηφιοποίησης των αρχείων προχωρά, οι δικηγόροι που κάνουν έρευνα τίτλων για λογαριασμό των πελατών τους όταν θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και σε 30 ακόμη υποθηκοφυλακεία δεν χρειάζεται να ξαναπάνε να κάνουν έρευνα βαρών, μπορούν να το κάνουν από τον υπολογιστή τους από την διεύθυνση archive.ktimatologio.gr.

Ήδη έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 50 εκατ. σελίδες χαρτιού και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες το 90% της κίνησης, των πράξεων που υποβάλλονται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.