Δήμος Παιανίας: Απομακρύνονται τόνοι αμίαντου

amiantos Paiania Δήμος Παιανίας: Απομακρύνονται τόνοι αμίαντου

Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Παιανίας και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος να προστατευθεί η δημόσια υγεία με την απομάκρυνση τόνων αμιάντου από το φυσικό περιβάλλον όπου ασυνείδητοι εναπόθεσαν. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν απομακρυνθεί δεκάδες τόνοι από εξειδικευμένα συνεργεία ενώ παρεμβάσεις γίνονται και σε εγκαταλελειμμένα κτίρια εξασφαλίζοντας πως το πρόβλημα δεν θα μετατεθεί στο μέλλον.

Τις τελευταίες μέρες ειδικό συνεργείο έχει προχωρήσει στην περισυλλογή περισσότερων των τριών τόνων από την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, ενώ το δύσκολο έργο τους συνεχίζεται αδιάκοπα έως ότου απομακρυνθεί το σύνολο του επικίνδυνου υλικού.

Η συλλογή και συσκευασία των αμιαντούχων αποβλήτων γίνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας που εξασφαλίζουν τόσο την ασφαλή εκτέλεση εργασιών όσο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων το συνεργείο προχωρά στην αποξήλωση υλικών αμιαντοτσιμέντου και καμινάδων αμιαντοτσιμέντου χωρίς να προξενηθούν τριβές ή θραύσεις που βρίσκονται σε δημοτικά κτίρια. Τα αμιαντούχα απόβλητα μετά συσκευάζονται σε κατάλληλους σάκους ενώ ακολουθεί καθαρισμός του χώρου για τυχόν σκόνης αμιάντου και έκπλυση όπου απαιτείται.

amiantos Paiania 1 Δήμος Παιανίας: Απομακρύνονται τόνοι αμίαντου

Η εργασία αποξήλωσης ολοκληρώνεται με οπτικό έλεγχο και πραγματοποίηση δειγματοληψίας για να προσδιοριστεί η συγκέντρωση ινών αμιάντου στον αέρα. «Ασυνείδητοι θεωρούν πως το φυσικό περιβάλλον είναι ο κατάλληλος τόπος για να πετάξουν τα σκουπίδια τους και να απαλλαγούν από το κόστος διαχείρισής τους. Είναι οι ίδιοι που σε κάθε ευκαιρία θα υψώσουν το δάκτυλο καταγγέλλοντας άλλους για ανεπάρκεια. Η έλλειψη κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθησίας έχει κάθε χρόνο ένα δυσβάσταχτο κόστος για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν σε αναπτυξιακές δράσεις διατίθενται για να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα και να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.