Καλύβια: Εισαγγελική παρέμβαση για τον πατέρα που επιτέθηκε στην καθηγήτρια του γιού του

gymnasio Kalyvia Καλύβια: Εισαγγελική παρέμβαση για τον πατέρα που επιτέθηκε στην καθηγήτρια του γιού του

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσε η καταγγελία καθηγητών και γονέων του Γυμνασίου Καλυβίων, για το απίστευτο περιστατικό που διαδραματίστηκε την προηγούμενη Δευτέρα, όταν την ώρα του μαθήματος ο πατέρας μαθητή εισέβαλε μαινόμενος στη τάξη του γιου του και επιτέθηκε στην καθηγήτρια.

Η κυρία Αδειλίνη ζήτησε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:«Σας αποστέλλουμε τα συνημμένα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας ενός μαθητή εισέβαλε στο χώρο του σχολείου αλλά και μέσα σε τάξη στα Καλύβια και επιτέθηκε στους εκπαιδευτικούς και στη Διευθύντρια, που επέβαλαν παιδαγωγικά μέτρα στον γιό του, επειδή εξύβρισε καθηγήτρια και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων».

Το περιστατικό

Την προηγούμενη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, η καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας, διότι την εξύβρισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του.

Ο μαθητής έφυγε από το σχολείο και επέστρεψε με τον πατέρα του. Σύμφωνα με τους καθηγητές, ο πατέρας εισέβαλε στο χώρο του σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, και έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο, με τους υπόλοιπους μαθητές να παρακολουθούν σοκαρισμένοι.

Στη συνέχεια, σε έξαλλη κατάσταση, κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. «Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο» τονίζουν οι καθηγητές του σχολείου.

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σημειώνουν ότι αυτό το γεγονός είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. «Διότι την τελευταία χρονιά παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του σήμερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.