Αναμίγνυε ηλιέλαιο με άλλες ουσίες και το πωλούσε ως ελαιόλαδο

notheia elaiolado Αναμίγνυε ηλιέλαιο με άλλες ουσίες και το πωλούσε ως ελαιόλαδο

Συνελήφθη ένας 48χρονος ο οποίος αφού προμηθευόταν μία ειδική ουσία που είχε το άρωμα του ελαιόλαδου, την αναμίγνυε με ηλιέλαιο και παρασκεύαζε λάδι που το πωλούσε ως ελαιόλαδο.

Προηγήθηκε καταγγελία και παράλληλη συνδυαστική προδικαστική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι ο 48χρονος διαθέτει χώρο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου αφού προμηθευόταν ποσότητα ειδικής ουσίας από τη Βόρεια Ελλάδα, την αναμίγνυε με ηλιέλαιο και προέβαινε στην παρασκευή λαδιού που προσομοίαζε με ελαιόλαδο, το οποίο στη συνέχεια διακινούσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, που έλαβε χώρα με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, καθώς και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία, επιχείρηση και αποθηκευτικό χώρο του εμπλεκόμενου.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 13.960 λίτρα ηλιέλαιο, 6.332 λίτρα ουσίας που προσομοιάζει με ελαιόλαδο, 70 λίτρα διάφανου υγρού με οσμή ελαιόκαρπου, 720 κενά μεταλλικά δοχεία, 1.750 ευρώ, 2 οχήματα και πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών και εργαλεία πρόσμειξης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.