Κικίλιας: Φαίνεται σε video ο εμπρηστής που έβαλε φωτιά στη Βάρης Κορωπίου

kitsi 1 Κικίλιας: Φαίνεται σε video ο εμπρηστής που έβαλε φωτιά στη Βάρης Κορωπίου

Για τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και κατ’ επέκταση στο Κίτσι, ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει οπτικό υλικό «που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα», ενώ πρόσθεσε ότι εντοπίστηκε μπιτόνι με βενζίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα καταστήματος έχει καταγράψει τον εμπρηστή να βάζει τη φωτιά και μετά να τρέχει, ενώ υπάρχει και φωτογραφικό υλικό με τον εμπρηστή να κρατά ένα μπιτόνι βενζίνης.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «από το μεσημέρι και μετά, σχεδόν κάθε 10 λεπτά είχαμε και μια νέα έναρξη. Γνωρίζαμε -και για αυτό είχαμε ζητήσει την προσοχή όλων- ότι έχουμε εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω ξηρασίας, υψηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως σφοδρών ανέμων με ριπές που φτάνουν τα 8 ακόμα και τα 9 μποφόρ», ενώ πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μέτωπα, κάποια απ’ αυτά επικίνδυνα, όπως της Καρύστου, του Μαρκόπουλου και της Νάξου, όπου συνελήφθη εξ’ αμελείας- εγκληματικής αμέλειας- εμπρηστής».

«Πριν καλά- καλά τεθεί σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, ξέσπασε νέα φωτιά στην Αττική, στη Βάρης – Κορωπίου, σε ξερά  χόρτα. Παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. 45 οχήματα, 145 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα της 1ης Ομάδας Δασοκομάντος, και 17 εναέρια μέσα (6 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 του ΓΓΕΘΑ) μαζί με πλήθος εθελοντών, δυνάμεις των ΟΤΑ αλλά και την Ελληνική Αστυνομία που συνέδραμε στις ασφαλείς εκκενώσεις, βρέθηκαν στο πεδίο», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.