Δηλώσεις Κιούση για τη φωτιά στην Λ. Βάρης Κορωπίου

kiousis fotia Kitsi Δηλώσεις Κιούση για τη φωτιά στην Λ. Βάρης Κορωπίου

Αργά το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Λ. Βάρης Κορωπίου – Κίτσι Κορωπίου, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, των πιλότων των εναέριων μέσων, της ΕΛΑΣ, των στελεχών Πολιτικής Προστασίας από γειτονικούς Δήμους, του ΣΠΑΥ αλλά και των έμπειρων στελεχών και εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας, που έφτασαν πρώτοι στο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας η φωτιά ήταν έργο εμπρηστή ο οποίος έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα, ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης κάνει έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εκτελούν υπαίθριες εργασίες με γυμνή φλόγα ή μηχανήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρα και να μην εναποθέτουν κλαδέματα εάν πρώτα δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με το Δήμο για να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός για την σωστή και άμεση αποκομιδή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.