Με εξώδικο φεύγουν τα άλογα του Υμηττού από τα κτίρια

exodiko Help Horses at Ymittos 1 1 Με εξώδικο φεύγουν τα άλογα του Υμηττού από τα κτίρια

Εξώδικο προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Κορωπίου, με κοινοποίηση προς τους εθελοντές που περιποιούνται τα άλογα του Υμηττού (Help Horses at Ymittos) απέστειλε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των παλαιών ορνιθοτροφείων στην περιοχή Ραψανάς, στις παρυφές του Υμηττού, όπου φιλοξενούνται ορισμένα από τα άλογα.

Η εταιρεία ζητάει την απομάκρυνση των αλόγων, και συγκεκριμένα ζητάει από την Περιφέρεια Αττικής να απομακρύνει με ευθύνη και δαπάνες της τα ιπποειδή από το ακίνητο και να τα εγκαταστήσει σε κατάλληλους και ενδεδειγμένους χώρους, αναλαμβάνοντας οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία απαιτείται με βάση την κείμενη νομοθεσία για τη φροντίδα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές βρήκαν αυτή τη κατάσταση μπροστά τους, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο αποφάσισαν να προστατέψουν τα περίπου 100 εγκαταλελειμμένα και υποσιτισμένα άλογα, που μέχρι τότε αναπαράγονταν ανεξέλεγκτα στα κτίρια των παλαιών ορνιθοτροφείων, υπό την επίβλεψη ενός κάτοικου της περιοχής.

Τότε, μετά από διαβουλεύσεις και συναντήσεις οι ιδιοκτήτες του ακινήτου δέχτηκαν να το παραχωρήσουν υπό όρους … όμως μέσα σ’ αυτό το διάστημα η Περιφέρεια έκανε τα πάντα για να «πετάξει» τα άλογα από πάνω της … σαν να μην τα βλέπει!

Έντεκα μήνες μετά, οι εθελοντές βρέθηκαν και πάλι στο σημείο μηδέν!

«Τελικά, δεν έγινε απολύτως τίποτα και σήμερα εθελοντές καλούμαστε ΑΜΕΣΑ να βρούμε που θα πάμε και τα υπόλοιπα 49 άλογα που έχουν παραμείνει εκεί… Φυσικά, παρακαλούσαμε να φύγουμε λόγω συνθηκών!

Ωστόσο, ο χώρος ήταν το καταφύγιο αυτών των αλόγων για πολλά χρόνια τώρα, γιατί τα προστάτευε από τις καιρικές συνθήκες… Αλλά, για να παραμείνουν εκεί τα άλογα θα έπρεπε να έχουν γίνει όσα αναφέρουν στο εξώδικο!

Δυστυχώς, η πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη και στους εθελοντές & σε αυτά τα άλογα, βρισκόμαστε καθημερινά μέσα σε ακατάλληλα κτίρια ερείπια. Μέσα σε σκουριές, πεσμένες στέγες, σίδερα αιχμηρά και ακαθαρσίες… Τα άλογα τραυματίζονται στα σκουριασμένα σίδερα. Τα νερά μέσα σε δεξαμενές που βράζουν από τον ήλιο, χωρίς ρεύμα, χωρίς περίφραξη.

Αυτές οι εγκαταστάσεις με παρεμβάσεις σίγουρα θα μπορούσαν να διαμορφωθούν κατάλληλα γι’ αυτά τα ζώα και να γινόταν μία καταπληκτική εγκατάσταση για άλογα» τονίζουν οι εθελοντές της Help Horses at Ymittos.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.