Τα ταλαιπωρημένα άλογα του Υμηττού

11 Τα ταλαιπωρημένα άλογα του Υμηττού

Άλογα πεινασμένα, αφυδατωμένα, τραυματισμένα … φοράδες έγκυες, πουλάρια που τρέχουν μέσα στο κοπάδι και ποδοπατούνται από την αγέλη! Επιβήτορες κλεισμένοι σε μόνιμη βάση μέσα σε πρώην κοτέτσια, σκελετωμένοι, με τραγικές οπλές (νύχια) λόγω του ότι ζουν στα τσιμέντα.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζει όποιος επισκεφτεί την νοτιοανατολική πλαγιά του Υμηττού, στην περιοχή Ραψανάς, στο Κορωπί. Κάποτε τα άλογα ήταν 3-4 υπό την προστασία ενός ανθρώπου που διαμένει στην περιοχή, αλλά με τα χρόνια η κατάσταση ξέφυγε και αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 100! περίπου 35 βαρβάτα/επιβήτορες και τα υπόλοιπα φοράδες και πουλάρια. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου!

Από το 2008 (ίσως και νωρίτερα) δεν υπήρξε κανείς να αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτά τα άλογα! Έγιναν κάποιες κινήσεις οι οποίες όμως δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο μία ομάδα φιλόζωων αποφάσισαν να βγάλουν το θέμα στη δημοσιότητα και να αναλάβουν ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κάποια στιγμή, στο παρελθόν, είχαν αναλάβει πρωτοβουλία φιλοζωικά σωματεία Ιπποειδών, αλλά το πρόβλημα δεν άλλαξε … κάθε άλλο … τα άλογα συνέχισαν να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα! Επίσης η Περιφέρεια Αττικής είναι άφαντη. Ο Δήμος Κρωπίας κινήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, μεταφέροντας και ταΐζοντάς τα με ένα φορτηγάκι καρότα, αντί για σανό, κριθάρι ή βρώμη που χρειάζονται τα σκελετωμένα άλογα!

Το σχέδιο δράσης της ομάδας, όπως το κοινοποίησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχεις ως εξής:
1. Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ ΤΡΟΦΗ (φορτηγό με μπάλες χόρτου – τσαΐρι , τριφύλλι).
Για ένα φορτηγό με μπάλες χόρτου (περίπου 10 τόνοι – περίπου στις 400-450 μπάλες) χρειαζόμαστε 3.000 – 3.500€ Η ποσότητα που πρέπει να έχουμε κάθε εβδομάδα είναι το λιγότερο 250-300 μπάλες!

2. Χρειαζόμαστε ΑΜΕΣΑ ΝΕΡΟ – το πηγάδι που υπάρχει ΔΕΝ έχει νερό!
Μέχρι σήμερα πηγαίνει υδροφόρα και γεμίζει δεξαμενές. Ο δήμος Κορωπίου μόνο μία φορά έστειλε μία υδροφόρα (μαρτυρία του ανθρώπου που ζει εκεί).
Πέρα από νερό, ιδανικά χρειαζόμαστε και δεξαμενές για να βάλουμε το νερό!
Αυτή τη στιγμή για να γεμίσουν οι δεξαμενές που υπάρχουν χρειάζονται την εβδομάδα συνολικά 37 κυβικά νερό (25 κυβικά η μεγάλη και 12 κυβικά η μικρή).

3. Πρέπει να δημιουργηθούν πάντοκ (σιδερένιες περιφράξεις και ηλεκτρικές) για τον περιορισμό κοπαδιών και το συντονισμό. Εθελοντές για να φτιάξουμε (ή μάλλον ξανά φτιάξουμε, γιατί στο παρελθόν οι εθελοντές τις είχαν ξανά φτιάξει) τις ηλεκτρικές περιφράξεις.

4. Πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ 10-15 ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΙ (ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ). Το κόστος ευνουχισμού είναι από 400-500€ σε περίπτωση που καταφέρουμε να κάνουμε αναισθησία με τον κανονικό τρόπο.


Μπορείτε να βοηθήσετε με δωρεές τροφής – νερού – με προσφορά εργασίας – με οικονομική ενίσχυση εδώ

12 Τα ταλαιπωρημένα άλογα του Υμηττού

13 Τα ταλαιπωρημένα άλογα του Υμηττού

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.