Παιανία: Σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ για την εξέλιξη των έργων

DEDDHE Paiania Παιανία: Σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ για την εξέλιξη των έργων

Η συνεργασία του Δήμου Παιανίας με τον ΔΕΔΔΗΕ εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο δημάρχου, μεταξύ του Ισίδωρου Μάδη και του αναπληρωτή Διευθυντή Μεσογείων του ΔΕΔΔΗΕ Κωνσταντίνου Γιασαφάκη, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως του δήμου Φωτεινής Τολούδη, της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Παιανίας και στελεχών του  ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Δήμαρχος Παιανίας σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Γιασαφάκη ότι είναι απαραίτητη η στενή συνεργασία του δήμου με τον ΔΕΔΔΗΕ για την ομαλή εξέλιξη των έργων και για να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα το έργο της Χρυσανθέμων.

Ο κ. Γιασαφάκης ανταποκρίθηκε άμεσα ζητώντας ενημέρωση του φορέα ώστε να προετοιμάζεται εγκαίρως και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται ενώ διευκρίνισε πως προτεραιότητα του διαχειριστή είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων ειδικά σε περιοχές όπου εκτελούνται νέα έργα, όπως για παράδειγμα η Λεωφόρος Παλαιοπαναγιάς.

Ξεχωριστή συζήτηση αποτέλεσε η προστασία των κρίσιμων υποδομών κατά την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων ώστε να προστατεύεται η συνεχής παροχή προς όφελος των κατοίκων και του δήμου. Ως κρίσιμες υποδομές ορίζονται αντλιοστάσια και δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται άμεσα στη διαχείριση της κρίσης.

Ο Ισίδωρος Μάδης έθεσε επιπλέον την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε σημαντικά έργα όπως πχ την παροχή ηλεκτροδότησης στο νέο δημαρχείο αλλά και στις επεκτάσεις με την προσθήκη νέων ιστών οδοφωτισμού με τον κ. Γιασαφάκη να δηλώνει αρωγός των προσπαθειών της δημοτικής αρχής.

Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν και ζητήματα κακοτεχνιών από πλευράς συνεργείων και αναδόχων του ΔΕΔΔΗΕ, με τον Δήμαρχο Παιανίας να επισημαίνει πως ο δήμος έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων, ενώ έχει περιέλθει σε γνώση του και η πρόθεση ιδιοκτητών να κινηθούν νομικά.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρεί ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας προς όφελος αμφοτέρων και βελτίωσης των συνθηκών για τους δημότες.
«Η συνάντηση και γνωριμία επί της ουσίας με τον αναπληρωτή Διευθυντή Μεσογείων του ΔΕΔΔΗΕ κ. Γιασαφάκη αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Τέθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα με κύριο αυτό των απαραίτητων μετατοπίσεων ώστε να μην καθυστερεί η εκτέλεση των έργων. Έχοντας στην ατζέντα μας έργα διανοίξεων στο σύνολο του δήμου είναι κρίσιμο να υπάρχει άμεση ανταπόκριση και κρίνοντας από τη θέση του κ. Γιασαφάκη αυτό θα συμβαίνει εφεξής μειώνοντας τους χρόνους. Εξίσου σημαντικό είναι η προτεραιότητα που έχει θέσει ο ΔΕΔΔΗΕ στις υπογειοποιήσεις τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και αισθητικούς. Κάποια μικροπροβλήματα που προκύπτουν είμαι σίγουρος πως θα ξεπεραστούν με γνώμονα το κοινό καλό» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.