Ευρεία σύσκεψη για αστυνόμευση και εγκληματικότητα στο Κορωπί

astynomia Koropi Ευρεία σύσκεψη για αστυνόμευση και εγκληματικότητα στο Κορωπί

Σύσκεψη για τη δραστική μείωση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κορωπίου, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Κιούση και του αντιστράτηγου ε.α. Γιώργου Γαλιάτσου, ειδικού συμβούλου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο τη μείωση της εγκληματικότητας στο Κορωπί, μετά από αίτημα του Δημάρχου είναι οι ακόλουθοι :

  • Αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης όλο το 24ωρο με την παρουσία και της ειδικής ομάδας ΟΠΚΕ
  • Άμεση ενίσχυση των Τμημάτων Ασφάλειας – Τάξης με νέους αστυνομικούς,
  • Έντονη παρουσία της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) για την μείωση της παραβατικότητας στους δρόμους
  • Ειδική στόχευση στη δίωξη των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά και λεηλατούν περιουσίες πολιτών
  • Πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας με ειδικές δράσεις
  • Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

Όπως έγινε γνωστό από πλευράς Υπουργείου, ήδη στην περιοχή του Κορωπίου επιχειρούν ομάδες ΟΠΚΕ ενώ υπάρχει πλέον και σταθερή ομάδα δικυκλιστών της ΔΙΑΣ που περιπολεί σε τρεις βάρδιες.

astynomia koropi 1 Ευρεία σύσκεψη για αστυνόμευση και εγκληματικότητα στο Κορωπί

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο υποστράτηγος Προϊστάμενος Κλάδου τάξης Αρχηγείου της ΕΛΑΣ Παναγιώτης Κολλίντζας, ο ταξίαρχος Άγγελος Παπαγγελής Διευθυντής αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής, ο διευθυντής της Ασφάλειας Ν/Α Γιώργος Χαλυβόπουλος, και αξιωματικοί της ΔΙΑΣ, της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), της ΟΠΚΕ και οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης Κορωπίου. Από την πλευρά του Δήμου στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Θωμάς Κιούσης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Χριστίνα Ροïνά, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και η Κάλλια Κοτζιά αναπληρώτρια προϊσταμένη αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.