Πνίγηκε 36χρονος, αφού το πλήρωμα τον έσπρωξε από τον καταπέλτη του πλοίου

Blue Horizon 5 Πνίγηκε 36χρονος, αφού το πλήρωμα τον έσπρωξε από τον καταπέλτη του πλοίου

Είναι αδιανόητα όλα όσα συνέβησαν χθες βράδυ στην προβλήτα του Πειραιά, αφού πνίγηκε ένας 36χρονος όταν τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν, ενώ βρισκόταν στον καταπέλτη προσπαθώντας να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νερό.

Ο άντρας προσπαθεί να ανέβει στο πλοίο που έχει λύσει κάβους …  προλαβαίνει και ανεβαίνει στον καταπέλτη του πλοίου που ακόμη δεν έχει ξεκολλήσει από την προβλήτα … κι ενώ έχει καταφέρει να ανέβει στον καταπέλτη του πλοίου, δύο άτομα από το πλήρωμα τον σπρώχνουν έξω από το πλοίο που συνεχίζει τις διαδικασίες απόπλου! Ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά –  Ηράκλειο Κρήτης, αλλά όταν συνέβη το περιστατικό, το πλήρωμα δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να τον σώσουν, ενώ άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να πείσουν τον καπετάνιο να σταματήσει, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και συνέχισε το ταξίδι προς την Κρήτη.

Μάλιστα, χρειάστηκε εντολή εισαγγελέα για να σταματήσει το καράβι, μία ώρα μετά τον απόπλου, και να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Οι καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος του πλοίου που συνελήφθησαν (ύπαρχος, λοστρόμος, αξιωματικός καταστρώματος) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από κοινού. Οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Ο άτυχος 36χρονος προσπάθησε να μείνει στην επιφάνεια του νερού, αλλά πως θα μπορούσε να γλιτώσει από τις δίνες που δημιουργούν οι προπέλες του πλοίου την ώρα που αναχωρεί;

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.