Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου πάνε στο δεύτερο γύρο

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου πάνε στο δεύτερο γύρο

Τον Στέφανο Κασσελάκη ανέδειξαν πρώτο και με διαφορά μάλιστα οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επίσημα αποτελέσματα, με την ενσωμάτωση να είναι στο 98% τον θέλουν να συγκεντρώνει 45,04% έναντι 36,21% της Έφης Αχτσιόγλου.

Μονοψήφια είναι τα ποσοστά που κατέγραψαν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος, δηλαδή οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας.

Η συμμετοχή των 146.635 πολιτών ξεπέρασε τις προσδοκίες της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, στο 98% των αποτελεσμάτων, η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

– Στέφανος Κασσελάκης: 45,04%

– Έφη Αχτσιόγλου: 36,21%

– Νίκος Παππάς: 8,7%

– Ευκλείδης Τσακαλώτος: 8,77%

– Στέφανος Τζουμάκας: 1,29%

Πλέον, οι δύο υποψήφιοι οδεύουν για το δεύτερο γύρο, που θα αναδείξει τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία. Οι διεργασίες δίνουν και παίρνουν, με την Έφη Αχτσιόγλου να προσβλέπει στην άντληση ψήφων από τη δεξαμενή του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και του Στέφανου Τζουμάκα. Ωστόσο, το στρατόπεδο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή των ισορροπιών. 

Την επόμενη Κυριακή, στο δεύτερο γύρο, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς θα μπορούν να ψηφίσουν μόνοι όσοι πολίτες είναι ήδη μέλη του κόμματος ή γράφτηκαν χθες. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.