Στο Πόρτο Ράφτη ο Ινδός βασιλιάς του χάλυβα με θαλαμηγό 300 εκατ.

Ινδος Πόρτο Ράφτη Στο Πόρτο Ράφτη ο Ινδός βασιλιάς του χάλυβα με θαλαμηγό 300 εκατ.

Στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη κατέφθασε το πρωί της Παρασκευής η θαλαμηγός του δισεκατομμυριούχου, Ινδού χαλυβδοβιομήχανου Λακσμί Μιτάλ, Alaiya, αφού οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν αγαπημένο προορισμό του επιχειρηματία, από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Το μήκους 111 μέτρων super yacht, που ναυπηγήθηκε μόλις το 2019, έφτασε στα παράλια της Ανατολικής Αττικής προερχόμενο από τον Αργοσαρωνικό. Τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα ο Ινδός μεγιστάνας βρέθηκε στο ξενοδοχείο Amanzoe, ενώ νωρίτερα ήταν στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Μήλο. Το super yacht θεωρείται ένα από τα κορυφαία στον κόσμο. Ναυπηγήθηκε στις γιάρδες της γερμανικής Lurssen έναντι τιμήματος που φέρεται να άγγιξε τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Τα ετήσια κόστη συντήρησης και λειτουργίας του είναι σύμφωνα με πηγές της ναυπηγικής βιομηχανίας της τάξης των 20-25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαθέτει μεταξύ άλλων σταθεροποιητές μηδενικής ταχύτητας, γυμναστήριο, ασανσέρ, πισίνα, κινηματογράφο, γκαράζ για tenders, κλαμπ, εγκαταστάσεις SPA και εξέδρα προσγείωσης ελικοπτέρου. Ο Mittal αγόρασε το σκάφος το 2021 από τον Ρωσο-Ουζμπέκο ολιγάρχη Alisher Usmanov που δραστηριοποιείται στον κλάδο των μεταλλίων.

Ο 73χρονος Mittal που κάνει για μια ακόμα χρονιά διακοπές στην Ελλάδα είναι Ινδός μεγαλοεπιχειρηματίας του χάλυβα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της ArcelorMittal, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής χάλυβα στον κόσμο καθώς και πρόεδρος της βιομηχανίας παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα Aperam. Η εταιρεία συμμετοχών του Mittal κατέχει το 38% της ArcelorMittal και μερίδιο 3% στην Queens Park Rangers ομάδας της EFL Championship, της δεύτερης κατά σειρά ποδοσφαιρικής κατηγορίας στην Αγγλία.

Σχετικές δημοσιεύσεις