Συναυλία αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Μαχαιρίτσα Συναυλία αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα, στον μεγάλο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τέσσερα χρόνια μετά την απώλειά του. Ο Λαυρέντης υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του τόσο στην ελληνική έντεχνη όσο και την ροκ σκηνή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00 στην πλατεία του Αγίου Χαραλάμπους στην Κερατέα, όπου θα προβληθεί σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Διονύσης Τσακνής, Δημήτρης Σταρόβας, Μιρέλα Πάχου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και Steve Tesser.

Η σχέση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με την Κερατέα ήταν σημαντική. Ήρθε στην Κερατέα τον Ιούνιο του 2008 καθώς και τον Ιούλιο του 2009 και έδωσε δυο σπουδαίες συναυλίες, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον αγώνα των κατοίκων κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ. Η συναυλία αυτή είναι ένας φόρος τιμής σε ένα σπουδαίο καλλιτέχνη που υπήρξε ταυτόχρονα και ένας σπουδαίος άνθρωπος.

Παίζουν οι μουσικοί: Άλκης Γαβαλάς (τύμπανα), Αντώνης Καλατζάκος (μπάσο), Νίκος Καλατζάκος (πλήκτρα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα).
Η συναυλία διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός, της ΑΙΓΕΑΣ Α.Μ.Κ.Ε., της Δ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Λ. καθώς και επιχειρήσεων της περιοχής.

Τo διήμερο 9-10 Σεπτεμβρίου 2023 διοργανώνονται και οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

• Εκθέσεις Ζωγραφικής ενηλίκων-παιδιών, Κεραμικής και Αναπαλαίωσης επίπλων
Στις παραπάνω εκθέσεις θα παρουσιαστούν οι δημιουργίες των συμμετεχόντων στα αντίστοιχα σεμινάρια του Συνδέσμου της περιόδου 2022-2023. Οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 από 10:00-13:00 και 18:00-22:00 στο κτιριακό συγκρότημα του Συνδέσμου.

• Μουσική βραδιά την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00.
Συμμετέχουν οι: Ευγενία Καραντινού(φωνή), Πάνος Κίτσος (φωνή), Μάριος Κυριάκου (μπουζούκι-κιθάρα-φωνή), Παύλος Τραγόπουλος (πιάνο), Παναγιώτης Δάβαρης (κιθάρα), Η μουσική βραδιά θα υλοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Συνδέσμου.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.