Συνελήφθη Ιταλός στην Βάρκιζα για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών

χειροπεδες Συνελήφθη Ιταλός στην Βάρκιζα για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών

Στα χέρια των αστυνομικών έπεσε χθες το πρωί στη Βάρκιζα ένας Ιταλός που φέρεται να ανήκει σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας διέμενε με την οικογένειά του σε υπερπολυτελή βίλα στη Βάρη, ενώ έχει στην κατοχή του αρκετά πανάκριβα αυτοκίνητα.

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοσή του στις Αρχές της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «εγκληματικής οργάνωσης» και του «επιβεβαρυμμένου λαθρεμπορίου».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, ο συλληφθείς φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της εν λόγω οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, έχει κάνει «χρυσές» δουλειές, καθώς έχει καταφέρει να αποκομίσει κέρδη που υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, η οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων και υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότες και συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια, τα δεξαμενόπλοια τους που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα συστήματα εντοπισμού, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

Από τη δράση της η εγκληματική ομάδα αποκόμισε κέρδος δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της νόμιμης ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.