Το παιδικό βιβλίο «γλυκάκι της Άνοιξης» για την ενίσχυση του ΚΔΑΠ-μΕΑ

To glykaki tis Anoixis 1 Το παιδικό βιβλίο «γλυκάκι της Άνοιξης» για την ενίσχυση του ΚΔΑΠ-μΕΑ

Το «γλυκάκι της Άνοιξης» το παιδικό βιβλίο –παραμύθι, που συνενώνει μέλη και φίλους των ΚΔΑΠ-μΕΑ του Δήμου Κρωπίας παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου την Κυριακή 3 Μαρτίου. Οι βασικοί ήρωες του παραμυθιού, ο «Περιεργούλης» και ο τυφλός φίλος του Ευάγγελος -χρησιμοποιεί σκυλάκι για οδηγό- δημιουργούν ένα σύνολο θεματικών που εντυπωσιάζει και επιτρέπει στην αξιόλογη αυτή συγγραφική και εκδοτική προσπάθεια να πετύχει τους σκοπούς ενίσχυσης του έργου της δομής ΚΔΑΠ-μΕΑ Κρωπίας.

To glykaki tis Anoixis 2 Το παιδικό βιβλίο «γλυκάκι της Άνοιξης» για την ενίσχυση του ΚΔΑΠ-μΕΑ

Πολλοί και αξιόλογοι ομιλητές συμμετείχαν στην εκδήλωση ενώ εντυπωσίασαν οι εμπειρίες του κ.Άρη Σουρλαντζή, αυτοεξυπηρετούμενου μέλους του ΚΔΑΠ-μΕΑ που έχει γράψει τα τραγούδια στο βιβλίο (σε σύστημα braille/Mπράιγ ) αλλά και οι υπεύθυνοι της σχολής σκύλων-οδηγών για άτομα με ειδικές ανάγκες (κ. Χαρά Μπουργάκη και κ.Γεώργιος Μαρσέλλος χειριστής σκύλου οδηγού-μουσικός)

H συγγραφέας του βιβλίου κ.Ζωή Αγγελή άνοιξε την εκδήλωση και χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης. Μίλησαν, η εικονογράφος και εκπαιδευτικός κα Δήμητρα Παπαμιχάλη, η κ. Μαριάνθη Πλειώνη, δασκάλα ειδικής αγωγής, η κοινωνική λειτουργός ΚΔΑΠ-μΕΑ κ.Ιωάννα Στιούκα, η εργοθεραπεύτρια ΚΔΑΠ μΕΑ κ. Νάντια Μεïμαράκη και η κ.Σταυρούλα Εφραιμίδου, μουσικός.

Στην αφήγηση των κειμένων ήταν: η κ. Ελένα Μαντζαρίδη, συγγραφέας, η κ. Πόπη Σουλιώτη-Φαραζή, εικονογράφος και η δημιουργική ομάδα που μαζί με την κ.Ζωή Αγγελή συνεργάζονται στη συγγραφή παραμυθιών. Στο τραγούδι ήταν η εξαιρετική κ. Ευαγγελία-Νεκταρία Ευστρατίου.

Τα έσοδα της πώλησης του βιβλίου «Γλυκάκι της Άνοιξης» των εκδόσεων «Κομνηνός» θα διατεθούν για την αγορά μουσικών οργάνων αλλά και για τη χρηματοδότηση του ειδικού εκπαιδευτικού έργου μουσικής. Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε στα βιβλιοπωλεία της πόλης του Κορωπίου και σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Παιδείας υπεύθυνος των ΚΔΑΠ Κρωπίας Ανδρέας Ντούνης, ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Θωμάς Κιούσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ελένη Αδάμ και Κωνσταντίνος Παπαμιχάλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.