Μαρκόπουλο: αποκριάτικα εργαστήρια για τα παιδιά

Markopoulo apokries 24 Μαρκόπουλο: αποκριάτικα εργαστήρια για τα παιδιά

Ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει αποκριάτικα εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στον αναπλασμένο μνημείο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού (Γ. Μεθενίτη 10, Μαρκόπουλο).

Κυριακή 3 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ.
Αποκριάτικο Παιδικό Εργαστήριο: Το κόκκινο, κίτρινο και μπλε του Μόντριαν

O Πιέτ Μόντριαν, ο γνωστό ζωγράφος του μοντέρνου κινήματος, φιλοτεχνούσε μοναδικές συνθέσεις μόνο με κίτρινο, κόκκινο, μπλε και μόνο με τετράγωνα και ορθογώνια. Τα παιδιά θα εμπνευστούν από το έργο του καλλιτέχνη και θα φτιάξουν μάσκες και αποκριάτικα στολίδια με θέμα τα χρωματιστά του τετράγωνά.

Στο χώρο θα διεξαχθεί και ένα πρωτότυπο «κυνήγι θησαυρού».

Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 11:00 π.μ.
Αποκριάτικο Εργαστήριο: Οι βούλες της Γιαγιόη!

Το 2ο αποκριάτικο εργαστήριο αποτελεί ένα αφιέρωμα στην μοναδική καλλιτέχνη Γιαγιόη Κουσάμα, με καταγωγή από την Κίνα, η οποία ζωγράφιζε για όλη της τη ζωή βούλες.

Τα παιδιά θα μάθουν για τη μοναδική αυτή καλλιτέχνιδα και τη συναρπαστική ζωή της και θα φτιάξουν αποκριάτικες χειροτεχνίες με θέμα τις βούλες της. Στο χώρο θα πραγματοποιηθεί ένα διαδραστικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το έργο της!

Ας γίνουμε δημιουργικοί και ας εμπνευστούμε από το έργο των αγαπημένων αυτών καλλιτεχνών κατασκευάζοντας μάσκες, καπέλα κ.ά. με αφορμή τις φετινές Απόκριες.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 22990-20150.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.