Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Daniel Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» από την Κεντρική Ελλάδα, με επίκεντρο κυρίως τον νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Ενας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός στον Βόλο, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι πλημμύρες τόσο στην πόλη, όπου έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας όσο και στο Πήλιο, αλλά και τη Σκιάθο. 

Στον Βόλο, ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο. Ανυπολόγιστη καταστροφή, μπαράζ μηνυμάτων από το 112, απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μαγνησία και Σκιάθο

Σύμφωνα με το Μeteo, το μεγαλύτερο ημερήσιο ύψος βροχής μέχρι τις 20:30 καταγράφεται στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 754 mm.

Το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής 644,7 mm είχε καταγραφεί στην Παλική Κεφαλονιάς κατά τη διάρκεια του Μεσογειακού Κυκλώνα Ιανού τον Σεπτέμβριο 2020. 

Πλημμύρισε και το Πήλιο

«Πνίγηκε» ο Άγιος Ιωάννης Πηλίου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ δεκάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αμάξια τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Δραματικές είναι οι εκκλήσεις των παραθεριστών για βοήθεια ενώ βίντεο που δείχνουν τη θάλασσα να «καταπίνει» αυτοκίνητα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Πτέρυγα του Γηροκομείου Βόλου κατέρρευσε

Τα ορμητικά νερά του ποταμού που βρίσκονται δίπλα ήταν ο λόγος της κατάρρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινδύνευσε κάποιος από τους ανθρώπους που φιλοξενούνται εκεί. Αυτή τη στιγμή, οργανώνεται προληπτική επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο Γηροκομείο, φιλοξενούνται 94 άτομα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.