Εγκαινιάστηκε το κτίριο της Κοινότητας Καλυβίων

egainia Kalybia Εγκαινιάστηκε το κτίριο της Κοινότητας Καλυβίων

Σε κλίμα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του ιστορικού κτιρίου της Κοινότητας Καλυβίων, στην πλατεία Ευαγγελιστρίας στα Καλύβια ,που μετά από σειρά ετών θα αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για τους πολίτες και επίκεντρο της τοπικής διοίκησης.

Στο νέο ξεκίνημα της Κοινότητας πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί με κοινή προσδοκία το εορταστικό κλίμα των εγκαινίων να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας εποχής, για την κεντρική πλατεία στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της αναζωογόνησής της. 

Όπως δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, «πρόκειται  για την αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας προκειμένου να πάρει ξανά ζωή ο τόπος. Θα υλοποιηθεί σε δύο άξονες: ο πρώτος είναι να μεταφερθούν δράσεις στην πλατεία έτσι ώστε να υπάρχει κίνηση και ο δεύτερος είναι μία σειρά από μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις και αναπλάσεις έτσι ώστε η πλατεία των Καλυβίων να είναι ένα ζωντανό κέντρο πολιτισμού».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε στη συνέχεια να αναβαθμίσει τα Κοινοτικά Συμβούλια καθώς, όπως σημείωσε, κάθε Δευτέρα θα έχει συνάντηση εργασίας με όλους τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο της εκάστοτε κοινότητας προκειμένου να λύνονται τα προβλήματα της κάθε περιοχής. «Θα γίνεται ανασκόπηση της  προηγούμενης εβδομάδας και η στοχοθέτηση της νέας. Έχουμε πει ότι δεν θέλουμε πίστωση χρόνου και αυτό το κάνουμε πράξη κάθε μέρα», υπογράμμισε.

Κλείνοντας την τελετή ο Δημήτρης Παπαχρήστου, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, η Κοινότητα Καλυβίων θα είναι ανοιχτή και θα υπάρχει υπάλληλος που θα εξυπηρετεί τα αιτήματα των δημοτών. “Όταν γίνει πράξη ο μεγάλος μας στόχος των 100 ημερών, έχουμε ετοιμάσει κάτι πολύ σημαντικό για εσάς”, πρόσθεσε.

.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Λαμπρινή Λάζαρη, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Γνωρίζουμε καλά την ιστορική και συναισθηματική αξία που έχει το κτίριο για τους γηγενείς συντοπίτες μας και θέλουμε να υποσχεθούμε ότι θα τιμήσουμε την ιστορία του. Θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη γιατί ο σκοπός όλων μας είναι να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά μας». 

Το τελετουργικό των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Πατήρ Αθανάσιος από τον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας ενώ τους παριστάμενους καλωσόρισε η Ελεονώρα Δεδεγκίκα, αντιπρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Αν. Αττικής Οικονόμου Βασίλης και Φωτόπουλος Στυλιανός, η πρόεδρος του Δ. Σ. Προκόπη Άτζυ, οι αντιδήμαρχοι Πετρόπουλος Σταύρος, Καζάνας Δημήτριος, Εφραιμιάδης Γιάννης, Σωτήρχος Γεώργιος, Νέρα Σταματίνα, Σιμιτζή Βικτώρια, Γαλάνης Μπάμπης, Γκίκας Κων/νος, Καρούμπαλη Ακριβή, Κοροβέση Κατερίνα και Γιαννάκης Γιώργος, ο Γ. Γ. του Δήμου Κουλουβράκης Αντώνης, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Φλωρίδης Βασίλης και Κατσούλη Σταματίνα, οι κοινοτικοί πρόεδροι Στεργίου Κων/νος, Κάραλη Κων/να και Καπλάνη Κική, η κοινοτική σύμβουλος Γαλάνη Αθηνά, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Ακούσογλου Σάββας, Ράπτη Δήμητρα και Κυριακόπουλος Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Δούρος Παναγιώτης, Ράπτης Χρήστος και Τσιγαρίδας Χρήστος και ο πρόεδρος του Ν. Ολύμπου Κυριακίδης Χρήστος.    

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.