Ελεύθερος ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Γαλήνης Καραχάλιος Ελεύθερος ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

Χωρίς καν να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του στο σπίτι τους στην Γαλάζια Ακτή, στα Καλύβια.

Μίλησε για την κακοποίηση που υφίστατο ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του από τον πατέρα του και υποστήριξε πως πλέον δε θα φοβούνται, δηλώνοντας ωστόσο μετανοιωμένος για το έγκλημα. «Ήταν κακό αυτό που έκανα, όμως αισθάνομαι ανακούφιση. Δεν φοβάμαι πλέον εγώ κι η οικογένειά μου» είπε το παιδί στην ανακρίτρια ανηλίκων, που με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα κατέληξαν σ` αυτή την απόφαση – σταθμό.

Αναφέρθηκε σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ εντός της δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

«Τόσα χρόνια μόνο ξύλο έβλεπα. Θυμάμαι πάντα τη μάνα μου με κόκκινα μάτια, να κλαίει. Με κλείδωνε στην ντουλάπα χωρίς νερό και φαγητό. Στην καθημερινότητά μου, ο πατέρας μου με ξυπνούσε πάντα με φωνές. Πήγαινα στο σχολείο με το άγχος ότι δεν κάνω τίποτα, επειδή ο πατέρας μου με τη συμπεριφορά του με έκανε να νιώθω σκουπίδι» φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων.

Στην ανάκριση κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης μέλη της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντος του 16χρονου. Μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του. Οι οποίοι φέρονται να επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

«Είναι σπανιότατο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως να αφήνεται ελεύθερος μετά την ανάκριση. Το γεγονός ότι από κοινού ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν στην απόφαση αυτή, σημαίνει ότι τέθηκαν υπόψη τους γεγονότα τα οποία ήταν τόσο σημαντικά, ώστε ακόμα και αυτή η βαρύτητα της πράξεως της ανθρωποκτονίας να υποχωρήσει», ανέφερε ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.