Φωτιά Κερατέα: Κάηκαν τουλάχιστον 10 σπίτια

spiti plaka keratea Φωτιά Κερατέα: Κάηκαν τουλάχιστον 10 σπίτια

Στη χτεσινή καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κερατέα, πέρα από το παρθένο δάσος που έκαψε, κάηκαν τουλάχιστον 10 σπίτια και καταστράφηκαν τρία αυτοκίνητα, ενώ διασώθηκαν οι επιχειρήσεις, αρκετές καλλιέργειες και οι κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες. Ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής.

Το πρωί της Τρίτης, συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας θα καταγράψουν τις ζημιές για να προχωρήσει η διαδικασία της αποζημίωσης.

Να σημειωθεί ότι αρκετές περιοχές που κάηκαν χθες, είχαν καεί και στις 16 Αυγούστου 2021, όταν είχε ξεσπάσει φωτιά στο Μαρκάτι. Είχε απειληθεί και τότε ο Άγιος Κωνσταντίνος και ο Εθνικός Δρυμός, και είχαν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια που βρίσκονταν διάσπαρτα στην περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.