Η Χριστοφιλοπούλου «είδε φως και μπήκε» στη Νέα Δημοκρατία

Xristofilopoulou Mitsitakis Η Χριστοφιλοπούλου «είδε φως και μπήκε» στη Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε η πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δυο τους είχαν συνυπάρξει στην ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ωστόσο, η κα Χριστοφιλοπούλου το 2013 ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε επιτεθεί στη Βουλή κατά του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, λέγοντάς του «είδες φως και μπήκες».

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Με χαρά υποδέχομαι στη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Μια πολιτικό με την οποία, παρότι προερχόμασταν από διαφορετικούς χώρους, συνεργαστήκαμε άψογα στο παρελθόν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι έχει δημόσια στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που προωθήσαμε στη διάρκεια της σημερινής και της προηγούμενης κυβερνητικής μας θητείας. Οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το  πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του». 

Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου: 

«Εδώ και καιρό έχω λάβει δημοσίως σαφή θέση και έχω στηρίξει την Κυβέρνηση που χειρίστηκε με επιτυχία πολλαπλές κρίσεις, προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πέτυχε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Σήμερα, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης μου, συστρατεύομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα σαφές πολιτικό όραμα, με προοδευτικό πρόσημο και απτό έργο που πηγαίνει την Ελλάδα μπροστά. Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι θα την τιμήσω στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα. Κοιτάμε μπροστά και προχωράμε μπροστά κρατώντας την κοινωνία μας ενωμένη και την Ελλάδα δυνατή στην Ευρώπη και τον κόσμο».

«Είδε φως και μπήκε»

Η δήλωση «είδε φως και μπήκε» που είχε κάνει η κα Χριστοφιλοπούλου το 2013, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Μάλιστα την είχε κάνει απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ως γνωστόν έχει χάσει την όραση του … «Όπως είδε φως και μπήκε στο ΠΑΣΟΚ, έτσι ακριβώς είδε φως και μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά»

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί σήμερα να συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης, παλαιότερα όμως δεν είχε τις ίδιες απόψεις. Παλαιότερα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θορυβημένη η κα Χριστοφιλοπούλου είχε σχολιάσει με το γνωστό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.