Λαυρεωτική: Η Πολιτική Προστασία ενισχύθηκε με ένα drone και τρία πυροσβεστικά

drone Laureotiki Λαυρεωτική: Η Πολιτική Προστασία ενισχύθηκε με ένα drone και τρία πυροσβεστικά

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ενισχύει τα μέτρα και τις δράσεις πυροπροστασίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, με ένα drone και τρία νέα μικρά πυροσβεστικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, για την πληρέστερη κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών αναφορικά με την αντιμετώπιση κινδύνων, ξεκίνησε η 24ωρη επιτήρηση των δασικών εκτάσεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Λαυρεωτικής μέσω συστήματος μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone). Το drone φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας (η μία θερμική), έχει δυνατότητα zoom 200Χ και απόσταση εστίασης έως 10 χιλιόμετρα, το οποίο παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Το επιχειρησιακό κέντρο φιλοξενείται στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου, σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

Επιπλέον, ισχυροποιήθηκε ο στόλος οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας με τρία νέα οχήματα, με στόχο την ενίσχυση της άμεσης ανταπόκρισης σε οποιοδήποτε συμβάν. Τα νέα οχήματα είναι 4 x 4, εξοπλισμένα με αυτόνομο σύστημα άντλησης υδάτων και φέρουν δεξαμενή νερού χωρητικότητας 600 λίτρων.

pyrosvestika Laureotiki Λαυρεωτική: Η Πολιτική Προστασία ενισχύθηκε με ένα drone και τρία πυροσβεστικά

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, λαμβάνοντας χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ, για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.