Ο 45χρονος είχε ρημάξει τα καταστήματα

Καλύβια 555 Ο 45χρονος είχε ρημάξει τα καταστήματα

Τουλάχιστον 26 καταστήματα είχε διαρρήξει ο 45χρονος που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες το πρωί στα Καλύβια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

Ο δράστης εντοπίστηκε κατά τη διαφυγή του από καφετέρια στα Καλύβια, που μόλις είχε διαρρήξει και αφαιρέσει το συρτάρι της ταμειακής μηχανής.

Ακινητοποιήθηκε πριν προλάβει να εισέλθει στο όχημα διαφυγής και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σιδερένιος λοστός, με τον οποίο προηγουμένως είχε σπάσει τη τζαμαρία του καταστήματος, το συρτάρι της ταμειακής μηχανής που άρπαξε, κατσαβίδι, σουγιάς και ο ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά τη τέλεση των κλοπών.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν αναζητήσεις στις περιοχές όπου είχε χαρτογραφηθεί η εγκληματική δράση του, καθώς είχαν καταγραφεί και διερευνούνταν περιπτώσεις διάρρηξης-κλοπής καταστημάτων με παρόμοιο τρόπο δράσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, ο 45χρονος κινούνταν με το επιχειρησιακό του αυτοκίνητο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές των νοτίων και βορείων προαστίων και αναζητούσε καταστήματα που δεν λειτουργούσαν εκείνη την ώρα.

Αφού αξιολογούσε τις επικρατούσες συνθήκες περιμετρικά του καταστήματος-στόχου, έσπαζε τη τζαμαρία ή παραβίαζε με διαρρηκτικά εργαλεία την είσοδο ή εισέρχονταν σε κάποιες περιπτώσεις από ανασφάλιστα σημεία σε αυτό.

Αφού εισέρχονταν στον εσωτερικό χώρο, αφαιρούσε τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές και διέφευγε.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 26 περιπτώσεις σε Λαύριο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Παλαιά Φώκαια, Παιανία, Παλλήνη, Νέα Μάκρη και Μαραθώνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.