Ο Γιαννακόπουλος πήρε την πλαζ Βάρκιζας για 25 χρόνια

Yabanaki Γιαννακόπουλος Ο Γιαννακόπουλος πήρε την πλαζ Βάρκιζας για 25 χρόνια

Σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πρόεδρο της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και ιδιοκτήτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μισθώθηκε η πλαζ Βάρκιζας – πρώην Yabanaki/ Varkiza Resort.

Ο δήμος προκήρυξε δημοπρασία με σκοπό την υπομίσθωσή της για 25 χρόνια. Βάσει της διακήρυξης, το ζητούμενο ετήσιο μίσθωμα ξεκινά από 1,3 εκατ. ευρώ και το ελάχιστο ύψος επενδύσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν από τον ανάδοχο θα πρέπει να διαμορφωθούν σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα ξεπεραστεί προκειμένου η ανάπλαση να οδηγήσει σε βιώσιμες εγκαταστάσεις, επιβεβαιώνουν πηγές κοντά στον επιχειρηματία στο mononews. 

Ο επενδυτής δικαιούται να επιβάλει είσπραξη αντιτίμου για την είσοδο του κοινού μόνον στην οργανωμένη ακτή, αλλά θα επιτρέπει στους δημότες την πρόσβαση χωρίς καταβολή αντιτίμου. Οι χρήσεις που προτείνονται είναι εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώροι ευεξίας, ενώ προτείνεται να σχεδιαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων. Στόχος είναι να λειτουργήσει πέρα από τους θερινούς μήνες σαν ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, σαν ένα πάρκο και μια πλατεία υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.