Ο Κιούσης διαμαρτυρήθηκε για τις πτήσεις των αεροπλάνων πάνω από το Κορωπί

Kiousis aerodromio 24 Ο Κιούσης διαμαρτυρήθηκε για τις πτήσεις των αεροπλάνων πάνω από το Κορωπί

Με αφορμή τις πτήσεις των αεροπλάνων πάνω από την πόλη του Κορωπίου που πραγματοποιούνται από το 2022 αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες του 2023, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης εξέφρασε έντονες τηλεφωνικές και προφορικές διαμαρτυρίες για τις απαράδεκτες πρακτικές, όπως τις χαρακτηρίζει, απογειώσεων και προσγειώσεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως με τις απογειώσεις των αεροπλάνων προς την πόλη του Κορωπίου, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε στο παρελθόν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και μόνο κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων καιρικών συνθηκών.

Για το θέμα, υπήρξε ενημέρωση από το γραφείο του Δημάρχου:

«Οι πρακτικές αυτές- με κύριο χαρακτηριστικό την χρήση του δυτικού διαδρόμου αποκλειστικά απογειώσεων-  καταστρατηγούν τα επιτρεπτά όρια ανεκτού αεροπορικού θορύβου για την πολυπληθή έδρα του Δήμου, την πόλη του Κορωπίου και φυσικά μεγιστοποιούν τις τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εκ των ενόντων δημιουργεί η εγκατάσταση λειτουργίας του Αεροδρομίου.  O Δήμαρχος Κρωπίας, έλαβε υποσχέσεις για ομαλοποίηση της κατάστασης οι οποίες ανανεώνονταν όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα…Στις αρχές της νέας δημοτικής περιόδου αναγκάστηκε να προβεί με γραπτή επιστολή του σε νέα έντονη διαμαρτυρία προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α) και κάθε αρμόδια Αρχή με κοινοποίηση στον Υπουργό Μεταφορών και στο γραφείο του Πρωθυπουργού (ο οποίος ενημερώθηκε επιπλέον και στην επίσκεψή του στο Κορωπί πρόσφατα)

Η επιστολή του Δημάρχου Κρωπίας και το αίτημα άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος από τις αρμόδιες Αρχές υποστηρίζεται από προφορικές και γραπτές διαμαρτυρίες κατοίκων της πόλεως αλλά και πέριξ περιοχών του Δήμου μας, με μετρήσεις επιπέδων θορύβου ειδικά της πόλεως Κορωπίου που επηρεάζονται έντονα από το δυτικό διάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών αλλά και από αξιόπιστες μελέτες μέτρησης τιμών ατμοσφαιρικών ρύπων που έχουν διαχρονική ισχύ για την περιοχή μας. Αξίζει, τέλος να επισημανθεί ότι η επιστολή του Δημάρχου περιέχει, μεταξύ άλλων:

  • αίτημα αντιστοίχισης με τις ώρες λειτουργίας άλλων μεγάλων αεροδρομίων της Ευρώπης που απαγορεύουν προσγειώσεις-απογειώσεις μεταξύ των ωρών 23:00-06:00 (σ.σ. το ΔΑΑ λειτουργεί σε 24ωρη βάση!)
  • καθώς και προειδοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές για νομική προστασία των Δικαιωμάτων των κατοίκων της έδρας του Δήμου μας  σε περίπτωση συνέχισης αυτής της πρακτικής που καταστρατηγεί τις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς διατάξεις ορθής λειτουργίας Διεθνών Αεροδρομίων.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.