Τοποθετήθηκαν καφέ κάδοι σε όλα τα σχολεία

kafe kados sxoleio Vari Τοποθετήθηκαν καφέ κάδοι σε όλα τα σχολεία

Για τη σωστή διαλογή στην πηγή των υπολειμμάτων τροφών, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προχώρησε στην επέκταση της δράσης διαλογής με καφέ κάδους σε όλες τις σχολικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν 20 σχολεία με 1.800 και πλέον μαθητές από τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου.

Στόχος, της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το ρεύμα των βιοαποβλήτων, ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή και στους γονείς. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης Followgreen.gr/vvv.

Τον Δεκέμβριο του 2023, διανεμήθηκε ο ειδικός εξοπλισμός για τις ανάγκες της δράσης σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές με τη βοήθεια των γονέων και των εκπαιδευτικών, προκειμένου να συλλέγουν τα υπολείμματα των τροφών τους. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε τάξη τοποθετήθηκε ένας καφέ κάδος μεγέθους 40l. και στον προαύλιο χώρο του σχολείου ένας καφέ κάδος 120l.

Επιπλέον, κάθε σχολείο παρέλαβε βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή των υλικών στον κάδο, καθώς και τεχνικές οδηγίες με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες της δράσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.