Ο Μίχος θα μείνει 20 χρόνια στη φυλακή για τον βιασμό της 12χρονης

Μίχος Ο Μίχος θα μείνει 20 χρόνια στη φυλακή για τον βιασμό της 12χρονης

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη φυλάκισης καθώς και χρηματική ποινή, ήταν η αρχική ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με την απόφαση στον 55χρονο επιχειρηματία Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη και αθώος για εμπορία ανηλίκου. Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την πρόταση της εισαγγελέος ανιλίκων (με καταγωγή από το Κορωπί), κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Όπως ανακοινώθηκε με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο η 37χρονη άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, διότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, δηλαδή έχει εκτίσει ήδη την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον έτερο κατηγορούμενο, τον 59χρονο συνταξιούχο ναυτικό, τον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών, πριν τη συγχώνευση, που αφορά κάθειρξη από 12 έτη για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία. Μετά την συγχώνευση του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών και θα φυλακιστεί.

Με την αναγνώριση του ελαφρυντικού στους υπόλοιπους 17 κατηγορούμενους αποκαλούμενους ως «πελάτες» της 12χρονης τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως 7 έτη.

Ωστόσο, οι 17 καταδικασθέντες θα βρεθούν εκτός φυλακής καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση τους. Έτσι στη φυλακή θα παραμείνουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο «Μιχάλης».

Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελική λειτουργός είχε προτείνει να δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων για αδικήματα όπως γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, απόπειρα γενετήσιων πράξεων και παιδική πορνογραφία.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, ομόφωνα απέρριψε το αίτημα του Ηλία Μίχου να του χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.