Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου διαμαρτύρονται για την ασφάλειά τους

Διαμαρτυρία 2ο ΓΕΛ Μαρκοπούλου Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου διαμαρτύρονται για την ασφάλειά τους

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Μαρκοπούλου, στο Πόρτο Ράφτη, διεκδικώντας την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο, που πλέον τελεί υπό κατάληψη μέχρι να δοθεί λύση στα προβλήματα.

Όταν στις 3 Μαΐου 2022 το νέο κτιριακό σχολικό συγκρότημα άνοιξε τις πόρτες του, ενθουσιάστηκαν τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς τους. Όμως από τότε υπήρξαν πολλά προβλήματα. Στην αρχή οι περιμετρικοί δρόμοι του σχολείου ήταν χωμάτινοι και ασφαλτοστρώθηκαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι, όμως για να τοποθετηθεί το πεζοφάναρο στην Λ. Αυλακίου θα πρέπει να προηγηθεί η κατασκευή πεζοδρομίων, δηλαδή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ολοκληρώσει τη μελέτη και να ακολουθήσει η εργολαβία για την κατασκευή, και στη συνέχεια η Περιφέρεια να τοποθετήσει το φανάρι …

Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς και καθηγητές δικαιολογημένα έφτασαν στα όριά τους καθώς δεν υπάρχει μέριμνα όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών έξω από το χώρο του σχολείου … χωρίς πεζοδρόμια και πεζοφάναρα τα οποία θα εξασφάλιζαν τη προστασία των παιδιών.

Μάλιστα κατηγορούν τη δημοτική Αρχή για ελλιπή μέριμνα και αντιστρατεύονται στην πλήρη δημοτική άγνοια και την έλλειψη της στοιχειώδους πρόνοιας. «Με αυτή μας τη διαμαρτυρία απευθυνόμαστε στον δήμαρχο, και κατ’ επέκταση στον δήμο, εφόσον εξαντλήθηκε κάθε εναλλακτική λύση εκ μέρους μαθητών, εκπαιδευτικών και κηδεμόνων» τονίζουν οι μαθητές.

Επίσης, σήμερα το απόγευμα θα παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο για να επιδώσουν το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν λύσεις στα προβλήματα

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου ΓΕ.Λ. Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη):

Περιμετρικά του νέου κτηρίου έχει γίνει μόνο απλή διάνοιξη των δρόμων πριν αρχίσει η κατασκευή του σχολείου. Η κυκλοφοριακή μελέτη των δρόμων περιμετρικά του σχολείου κατατέθηκε στην Περιφέρεια και τώρα Δήμος και Περιφέρεια «κονταροχτυπιούνται» για τη διανοιγμένη ή όχι Οδό 1 της μελέτης.

Η κατασκευή των πεζοδρομίων επί της Λεωφ. Πόρτο Ράφτη / Αυλακίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Η συγκοινωνιακή μελέτη, που αφορά εκτός των άλλων την κατασκευή πεζοδιάβασης στη λεωφόρο μπροστά από το σχολείο και την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη με κουμπί για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο, υπάρχει; Κανείς δεν ξέρει…

Ζητάμε από τον Δήμο Μαρκοπούλου να προχωρήσει στην ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση των δρόμων γύρω από το νέο λύκειο.

Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ κατασκευή πεζοδιάβασης στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη μπροστά από την είσοδο του νέου κτηρίου, καθώς και την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη με κουμπί ώστε να είναι ασφαλής η πρόσβαση των παιδιών μας στο νέο σχολείο.

Κι επειδή τα ίδια ζητούσαμε και σε προηγούμενο Ψήφισμα του Συλλόγου από 02/03/2022, απαιτούμε μία απάντηση εδώ και τώρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.