Προσλήψεις για τη δημοτική αστυνομία του Σαρωνικού

dimotiki astinomia Προσλήψεις για τη δημοτική αστυνομία του Σαρωνικού

Με διαδικασίες ΑΣΕΠ ο δήμος Σαρωνικού δρομολογεί την ενίσχυση της νεοσύστατης Δημοτικής Αστυνομίας με τρία ακόμη άτομα. Σύμφωνα με την προκήρυξη 1Κ/2024 τα δυο από αυτά θα είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και το τρίτο Δευτεροβάθμιας.

Η αναβάθμιση της υπηρεσίας στοχεύει στην τήρηση των διατάξεων του νόμου με αντικειμενικότητα, συνέπεια και σεβασμό προς τον πολίτη αλλά και στην εξάλειψη σοβαρών παθογενειών του δήμου, όπως οι άτυπες χωματερές.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία Δήμου Σαρωνικού εγκαινίασε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου.

Μετά από 14 χρόνια

Το Υπουργείο Εσωτερικών προκήρυξε διαγωνισμό που αφορά στην πλήρωση 1.213 θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται προκήρυξη για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες ήταν το 2010.

Ο συγκεκριμένος αριθμός θέσεων προέκυψε έπειτα από την υποβολή αντίστοιχων αιτημάτων στην οποία προχώρησαν οι δήμοι, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στελέχωσης των υπηρεσιών τους, αμέσως μετά τη νομοθέτηση που αφορούσε στην αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 7 Μαρτίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 08:00 και λήγει στις 26 Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.

Μπορείτε να βρείτε συνημμένη την προκήρυξη πατώντας εδώ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.