Στους 10 οι νεκροί από την κακοκαιρία – ο Πηνειός απειλεί την Λάρισα

απεγκλωβισμός Στους 10 οι νεκροί από την κακοκαιρία - ο Πηνειός απειλεί την Λάρισα

Όλο και πιο δραματικές διαστάσεις λαμβάνει, όσο περνούν οι ώρες, ο εφιάλτης χιλιάδων κατοίκων στη Θεσσαλία ενώ ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη του Πηνειού.

Σήμερα, στις 17:30, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε επίσημα από τη δημόσια τηλεόραση πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα, μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα οι εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας Daniel είναι εκατοντάδες.

Από το πρωί της Πέμπτης, δραματικές στιγμές καταγράφονται ανάμεσα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, όπου στον δήμο Παλαμά χωριά έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής μιλούν για επιπλέον αγνοούμενους. Επίσης, εκφράζονται φόβοι για ανθρώπινες απώλειες, ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένους οικισμούς, τους οποίους οι Αρχές αδυνατούν να προσεγγίσουν.

«Η κατάσταση στον Παλαμά είναι πολύ δύσκολη» παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, επισημαίνοντας ότι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους στο σημείο.

Ο Πηνειός απειλεί την Λάρισα

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και η Λάρισα, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει αύξηση της στάθμης των υδάτων στον Πηνειό, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο νερό περιοχές που εντοπίζονται στις όχθες του και στα δυτικά της πόλης. Σε ορισμένα σημεία, αναλόγως το ύψος του εδάφους, τα ύδατα φτάνουν και τα δυόμισι μέτρα.

Συγκεκριμένα, έχουν πλημμυρίσει οι παραποτάμιες περιοχές της Λάρισας, όπως ο Άγιος Θωμάς, η Νέα Σμύρνη και οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης. Ενδεικτικές της δύσκολης κατάστασης, αλλά και της έντονης ανησυχίας, είναι οι εκκλήσεις για εκκένωση του Αγίου Θωμά και της συνοικίας του Ιπποκράτη, αλλά και για να ανέβουν οι κάτοικοι σε ψηλότερους ορόφους. Στην περιοχή ήχησε και το 112. Σε πολλές γειτονιές έχουν καταστραφεί κατοικίες, επιχειρήσεις και υποδομές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.