Τα αδέσποτα άλογα θα μπουν στα σπίτια. Η Help Horses at Ymittos ψάχνει βοήθεια

Help Horses at Ymittos Koropi 1 Τα αδέσποτα άλογα θα μπουν στα σπίτια. Η Help Horses at Ymittos ψάχνει βοήθεια

Τα αδέσποτα – ανεπιτήρητα άλογα που βρίσκονται στην πλαγιά του Υμηττού, αναζητώντας τροφή κατεβαίνουν στα πεδινά και βγαίνουν στους δρόμους φτάνοντας κοντά στα σπίτια της πόλης του Κορωπίου!

Οι άνθρωποι της Help Horses at Ymittos που έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευζωία τους, κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τα περιορίσουν με κάθε τρόπο. Με καθημερινό προσωπικό κόπο αλλά και την υποστήριξη εθελοντών, τα φροντίζουν, τα ταΐζουν και τα ποτίζουν, αλλά το κράτος αδιαφορεί.

Μίσθωσαν και χώρους για να περιορίσουν όσα περισσότερα μπορούν, αλλά οι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για να περιοριστούν τα πάνω από 100 άλογα σε συνθήκες ευζωίας!

Από τα μέσα Ιανουαρίου, ο Δήμος Κρωπίας κάνει κάποιες προσπάθειες, όπως να παρέχει μόνιμα νερό γεμίζοντας τις δεξαμενές που έχουν τοποθετηθεί στα σημεία όπου συγκεντρώνονται τα άλογα και με μηχανήματα έργου ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες στο κτήμα που μίσθωσε η ομάδα Help Horses at Ymittos.

Παρόλα αυτά, αρκετά άλογα δεν μπορούν να περιοριστούν, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν σε κεντρικούς δρόμους του Κορωπίου, πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στις οδούς Ανδριανού και Σφηττού, με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος! Έτσι λοιπόν, κρίνεται ως άμεση και επιτακτική η ανάγκη, στα σημεία αυτά θα πρέπει τουλάχιστον να τοποθετηθούν προειδοποιητικές πινακίδες.

Help Horses at Ymittos Koropi 2 Τα αδέσποτα άλογα θα μπουν στα σπίτια. Η Help Horses at Ymittos ψάχνει βοήθεια

Για το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει, οι άνθρωποι της Help Horses at Ymittos, από τον περασμένο Αύγουστο, προσπαθούν να επιλύσουν με κάθε τρόπο… αλλά μάταια. Όπου κι αν έχουν απευθυνθεί βρίσκουν κλειστές πόρτες, από την κυβέρνηση μέχρι και την Περιφέρεια που είναι και η καθ’ ύλην αρμόδια!

Όπως τονίζουν στο Mesogianews, τα ημίμετρα δεν επαρκούν … θα πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις! Με έκδηλη την απόγνωση στο πρόσωπό τους, τα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν έχουν φτάσει στα όριά τους!

Η φωνή της Help Horses at Ymittos

Δεν θα αφήσουμε περιορισμένα άλογα αν δεν έχουμε να τα ταΐσουμε αλλά ούτε θα περιορίσουμε και τα λίγα ακόμα που κινούνται στους δρόμους και στις ξένες περιουσίες. Δεν θα στερήσουμε τη βοσκή αν δεν έχουμε να ταΐσουμε!

Μας παρακάλεσαν να κάνουμε ότι μπορούμε για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα πίσω στα παλιά ορνιθοτροφεία του Ραψανά.

Επιστρέψαμε σχεδόν 20 άλογα.

Ακόμα περιφέρονται περίπου 10-15 στο σύνολο….

Να τα επιστρέψουμε και αυτά που;;;

Τα παλιά ορνιθοτροφεία δεν μας ανήκουν!

Οι τροφές δεν επαρκούν!

Οι βοσκοί απειλούν γιατί τους κάνουν ζημιές ή τρώνε τη βοσκή που θέλουν για τα πρόβατα τους!

Οι κάτοικοι και τα ίδια τα άλογα κινδυνεύουν καθημερινά!

Οι εθελοντές καταρρέουμε καθημερινά για να βρούμε οικονομικούς πόρους και να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που προκύπτουν…

Έχουν ξεκινήσει οι νέες αναπαραγωγές και είμαστε με δεμένα χέρια !

Όχι γιατί δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε αλλά γιατί δεν έχουμε τους οικονομικούς πόρους!

Είναι αδύνατον να σώσουμε τουλάχιστον 100 άλογα από τις δωρεές του κόσμου!!!

Έχουμε στείλει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης/διαχείρισης/οικονομοτεχνική μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.