Θεατρική παράσταση – performance “Dedlines” στη Χρυσή Τομή

Dedlines Χρυσή Τομή Θεατρική παράσταση – performance “Dedlines” στη Χρυσή Τομή

H «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας διοργανώνει τη θεατρική παράσταση-performance «Deadlines» της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Θεανώς Μεταξά, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας).

Η παράσταση-performance είναι μια τρυφερή και αποκαλυπτική κατάθεση για την αιωνιότητα, τη σχετικότητα, τη βραδύτητα. Συντροφιά με έναν απρόσμενο συνταξιδιώτη, σκελετό ανατομίας- συμβολικό νεκρό του Β ‘ Παγκοσμίου Πολέμου, η Θεανώ μαζί με την Αγγελική Τσούπρα στη δραματουργία, και τη Τζο Κοκκίνη με την Κατερίνα Ρουσιάκη στη σκηνή, διαπραγματεύονται θέματα βίας και ιστορίας, πολέμου και επανάστασης, φασισμού, τρομοκρατίας και απώλειας ταυτότητας. Διατρέχουν τις χώρες και τις εποχές συζητώντας για την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, τα τρένα, τα ρολόγια, τον χρόνο που περνά, την αιωνιότητα, και για την αίσθηση του να ανήκεις σε έναν τόπο.

Πρόκειται για τις ημέρες και τις νύχτες ενός ζωντανού – νεκρού, έτσι όπως διασώθηκαν στο τρισδιάστατο ημερολόγιό του. Ξεκινά με το ναυάγιο του «ORIA», ανοιχτά του Σουνίου το 1944, όπου χάθηκαν 4.100 άνθρωποι, και καταλήγει με την επίσκεψη διαμαρτυρίας του ζωντανού – νεκρού στο Κοινοβούλιο της Ενωμένης Ευρώπης. Το ταξίδι, καταγράφει, αντιδρά και σχολιάζει, με σταθμούς στο Μπάρι της Ιταλίας όπου βρίσκονται θαμμένοι ορισμένοι από τους νεκρούς του ναυαγίου του «ORIA», στην Πομπηία, στη Ρώμη, στην Ελβετία, για να καταλήξει στις Βρυξέλλες, έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη παράσταση παρακολουθούμε τον σκελετό κατά το ταξίδι του στην Ευρώπη της επιτάχυνσης. Έρχεται αντιμέτωπος με την απώλεια της ταυτότητάς του, με τον γάμο, την εκδίκηση, και τα αδιέξοδα της τέχνης, για τις πάσης φύσεως διορίες και για όλες τις γραμμές θανάτου πάνω στον χρόνο, το σώμα και τη θάλασσα.

Η προβολή θα γίνει με την παρουσία των δημιουργών της παράστασης και η είσοδος είναι ελεύθερη (με ελεύθερη συνεισφορά).

Η Θεανώ Μεταξά γεννήθηκε στην Ελβετία και μεγάλωσε στην Κρήτη. Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Δήλος. Εργάζεται από το 2005 ως ηθοποιός συμμετέχοντας σε παραγωγές θεατρικών ομάδων της ανεξάρτητης ελληνικής σκηνής και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως οι Μάρθα Φριντζήλα, Ακύλλας Καραζήσης, Γεωργία Μαυραγάνη, Ανέστης Αζάς, Αργυρώ Χιώτη, Γιάννης Χουβαρδάς κ.ά. Εργάζεται πάνω στη χρήση της performance μέσα σε περιβάλλοντα αστικής καθημερινότητας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.