Βαλκανιονίκης ο Στράτος Μανωλίδης

ποδηλασία4 Βαλκανιονίκης ο Στράτος Μανωλίδης

Το 2023 είναι η χρονιά του Παιανιώτη Στράτου Μανωλίδη, που ήδη χαράσσει την δική του πορεία στην ποδηλασία, και το απέδειξε στον αγώνα που διεξήχθη το τριήμερο 25-27/08 στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π. και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο αθλητής της ΑΕΚ στέφθηκε Βαλκανιονίκης, αποδεικνύοντας πως η κορυφή του ανήκει. Μετρά ήδη έξι πρωταθλήματα και μόνο του όριο φαντάζει ο ουρανός.

Την Παρασκευή διεξήχθη στην Σαρακήνα του νομού Τρικάλων ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης. Ο Στράτος Μανωλίδης «διέλυσε» τον ανταγωνισμό στους Εφήβους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του Βαλκανιονίκη μαζί με την φανέλα που θα φορά για τον επόμενο χρόνο ως πρωταθλητής Βαλκανίων! Σε αγώνα μήκους 22 χλμ. με χρόνο 25:28, ο Πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανέβηκε στο βάθρο και απέδειξε σε όλους, εντός και εκτός συνόρων, ότι η κορυφή του ανήκει.

Το Σάββατο διεξήχθη ο αγώνας αντοχής 119 χλμ. στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, στη λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα όρη. Ο Στράτος, 200 μέτρα πριν τον τερματισμό ήταν καθαρά στην 3η θέση και θα κατακτούσε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά η ατυχία ήταν παρούσα. Του βγήκε η αλυσίδα και απώλεσε 2 θέσεις τερματίζοντας στην 5η τελικά με χρόνο 3:35:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μαθητής του Δημοσθένειου Λυκείου είναι ένας από τους 40 επιλεγμένους διακεκριμένους αθλητές (απ’ όλα τα αθλήματα της Ελλάδας ) του προγράμματος Dual Career της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023.

Οι γονείς του, Παύλος Μανωλίδης και Ζωή Παπαδημητρίου περήφανοι βλέπουν το παιδί τους να διαπρέπει σ’ αυτό που αγαπά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.