Βγήκαν τα λύματα στο δρόμο λόγω των παράνομων παροχετεύσεων

Limata Koropi Βγήκαν τα λύματα στο δρόμο λόγω των παράνομων παροχετεύσεων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν παρουσιαστεί τρία αλλεπάλληλα περιστατικά δολιοφθοράς στις εξωτερικές συνδέσεις του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Κορωπί από ¨επαγγελματίες¨ εκκένωσης – μεταφοράς λυμάτων, οι οποίοι εσκεμμένα παροχετεύουν παράνομα στις εξωτερικές συνδέσεις ποσότητες στερεών βοθρολυμάτων.

Τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του δικτύου, αλλά ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί, αφού κατά τα φαινόμενα, τα λύματα είχαν παροχετευτεί παρανόμως σε απομακρυσμένο σημείο και ακολούθησαν τον κεντρικό αγωγό στην κεντρική λεωφόρο, όπου και έφραξαν σε σημείο του δικτύου με αποτέλεσμα μία ποσότητα να βγει στο οδόστρωμα.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κρωπίας, με πλύση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων.

Αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες απαγορεύονται ρητά από το νόμο και σε ανάλογες περιπτώσεις η επιβολή διοικητικών μέτρων δεν περιορίζεται μόνο σε χρηματικό πρόστιμο αλλά και σε κατάσχεση του βυτιοφόρου.

Με δεδομένο ότι τέτοιες παράνομες ενέργειες εγκυμονούν σοβαρότατο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος ζητάει τη συνεργασία των πολιτών για την αποτροπή νέων περιστατικών δολιοφθοράς του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.