Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή στίβου και χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μαρκοπούλου

συμβαση στίβου και χλοοτάπητα Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή στίβου και χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μαρκοπούλου

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το έργο ανακατασκευής στίβου και χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο Μαρκοπούλου, μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γεωργίου Πατούλη, του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη και του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Νικόλαου Κορωνιά.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 1.335.000 €, και προβλέπεται η κατασκευή έξι λωρίδων αγωνισμάτων δρόμων και ταχυτήτων και μίας λωρίδας ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα κατασκευαστεί υβριδικός χλοοτάπητας με όλη την απαραίτητη υποδομή.

Οι νέες αναβαθμισμένες αθλητικές υποδομές του Δήμου, που αναμένεται να παραδοθούν σε 36 μήνες, θα πληρούν όλες τις πρότυπες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και οι απαιτήσεις της FIFA και της IAAF.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

Για την ανακατασκευή των διαδρόμων στίβου:

1. Καθαιρέσεις υπαρχουσών κατασκευών και χωματουργικές εργασίες στην επιφάνεια του στίβου

2. Τεχνικά έργα – αποστραγγιστικά κανάλια με εσχάρες

3. Επιστρώσεις εξυγιαντικών στρώσεων, υπόβαση οδοστρωσίας

4. Ασφαλτικά – εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα στίβου

Για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα:

1. Χωματουργικές εργασίες αποξήλωσης του υπάρχοντος χλοοτάπητα μετά του εδαφικού υποστρώματος

2. Κατασκευή επιφανειακού αποστραγγιστικού δικτύου

3. Κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου

4. Προμήθειας κατάλληλου εδαφικού υποστρώματος

5. Εγκατάσταση συστήματος μηχανικής ενίσχυσης φυσικού χλοοτάπητα (υβριδικός χλοοτάπητας)

6. Εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα με σπορά

Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση συστήματος καμερών με μηχάνημα προβολής, καθώς και ηλεκτρονικού τουρνικέ, για την ελεγχόμενη είσοδο – έξοδο φιλάθλων και αθλούμενων στην αθλητική εγκατάσταση.

Με δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης αναφέρει: «Λίγες μόλις μέρες μετά την ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής, με ανανεωμένο το αίσθημα ευθύνης, είμαστε στην ευτυχή θέση να ανακοινώσουμε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το ταρτάν και τον χλοοτάπητα του Δημοτικού μας Σταδίου. Το συγκεκριμένο έργο, που εδώ και πολλά χρόνια έχει κριθεί ως απολύτως αναγκαίο, έρχεται να καλύψει τις προπονητικές και αγωνιστικές ανάγκες των αθλητών του κλασικού αθλητισμού και των ακαδημιών ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη να καταστεί σημείο αναφοράς για την άθληση όλων των κατοίκων του Δήμου μας, σε υπερσύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Χωρίς να αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη, προχωράμε, ώστε ο Δήμος μας να καταστεί η Κοινωνία Προοπτικής που σχεδιάζουμε».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.