Υπέγραψε ο Γιαννακόπουλος για την πλαζ της Βάρκιζας

Γιαννακοπουλος Βαρκιζα 1 Υπέγραψε ο Γιαννακόπουλος για την πλαζ της Βάρκιζας

Χθες έπεσαν οι υπογραφές για τη διαχείριση της παραλίας στην Βάρκιζα (πρώην Yabanaki / Varkiza Resort) και η Black Wave Varkiza θα εκμεταλλεύεται το φιλέτο των νοτίων προαστίων για περίοδο 25 ετών, ενώ πρέπει να διευκρινιστεί ότι ιδιοκτήτρια του ακινήτου είναι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, που έχει παραχωρήσει το δικαίωμα εκμετάλλευσης στον Δήμο. 

Το τίμημα είναι 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως και επιπλέον 6% επί του τζίρου η Ακτή Βάρκιζας, τα οποία θα αποτελούν έσοδα για τον Δήμο.

Η έκταση προς εκμετάλλευση αποτελείται από τμήμα επιφανείας 225,5 τ.μ. στο παραλιακό τμήμα νότια της Αθηνών -Σουνίου και από τμήμα επιφανείας 24 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα μαζί με το δικαίωμα απλής χρήσης της ζώνης αιγιαλού (επιφανείας 16.391 τ.μ.) και παραλίας (10.390 τ.μ.).

Η Black Wave Varkiza που συνδέεται με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (όμιλος Γιαννακόπουλου – ΒΙΑΝΕΞ) και τον Ευάγγελο Κοταρίδη (όμιλος Μαροσούλη – Κοταρίδη), σύμφωνα με το πλάνο, θα δημιουργήσει στην οργανωμένη πλαζ εστιατόρια, αναψυκτήρια, καταστήματα με είδη σχετικά με την ακτή, γήπεδα και χώρους ευεξίας.

Για την ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, στόχος είναι η δημιουργία μιας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων σαν απόληξη ενός ενιαίου περιπάτου με δραστηριότητες, ελεύθερες στο κοινό.

Έτσι, γήπεδα τένις, μπάσκετ, χώροι αθλοπαιδειών, παιδική χαρά, ένα υπαίθριο σινεμά 300 θέσεων και ένα αμφιθέατρο 100 θέσεων είναι κάποιες από τις προβλεπόμενες χρήσεις και δραστηριότητες που προτείνεται να σχεδιαστούν, να ανοίξουν στο κοινό και να δημιουργήσουν μια νέα ταυτότητα στο ανενεργό τμήμα της ελεύθερης παραλίας.

Στόχος είναι να λειτουργήσει πέρα από τους θερινούς μήνες σαν ένας δημόσιος χώρος συνάντησης, σαν ένα πάρκο και μια πλατεία υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο για να γίνει λειτουργική η πλαζ, μέχρι το καλοκαίρι θα γίνουν κάποιες βασικές εργασίες, ενώ τα μεγάλα έργα θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2024, όταν αναμένεται να έχουν παρθεί όλες οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις για το έργο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.